Indkøbskurv
4
1748 er en musikskole, der tilbyder undervisning i
musik, teater, design og billedkunst.
Mand med guitar

Rune Barslund

Rune er uddannet accordeonist og spiller også på tin- og low whistle (irske fløjter). Han har en kandidat i folkemusik efter studier ved konservatoriets folkemusik-linje i Odense, og har desuden modtaget en række legater til studier i både Irland og Finland.

Rune har undervist på en lang række folkemusik- og harmonikakurser i Danmark samt på konservatoriets folkemusiklinje i Esbjerg, MGK i Kolding, Ollerup Musikefterskole, Bakkegårdens Musikskole i Højby og på Lilleskolen i Odense. Han har desuden udgivet lærebogen ”Celtic Music For Free-Bass Accordion”, som udkom på Forlaget Kjær i 2022.

Igennem 12 år turnerede Rune i en række europæiske lande med den dansk/irske trio Kasír, sammen med Aske Ruhe og Oisín Walsh. Bandets debut-CD ”Reel Irish” blev nomineret i to kategorier ved Danish Music Awards Folk 2007, og i 2010 udkom det anmelderroste album ”Chilling on a Sunday”. Rune er også den ene halvdel af duoen "Andreas Tophøj & Rune Barslund", med hvem han modtog en Danish Music Award Folk i 2012 for "Årets Track". Duoen har turneret i en lang række lande og har spillet på nogle af de største europæiske folkemusik-festivaler som Celtic Connections, Tønder Festival og Kaustinen Festival. 

Rune spiller også i den keltiske trio Inver, som i 2019 udgav CD’en ”Heading Out”. Albummet blev efterfølgende nomineret i tre kategorier ved Danish Music Awards Roots.

Du finder mere info om Rune samt eksempler på hans musik på disse hjemmesider:

www.inver.dk

www.andreasrune.dk

www.youtube.com/@RuneBarslund

Du kan læse mere om Runes hold længere nede her på siden:

Billede af Rune Barslund
Rune Barslund
23 83 14 08